Vedtægter for Gyldendal Grundejerforening


§ 1.
Foreningen er tilsluttet "Sammenslutningen af grundejerforeninger i sommerhusområdet Hostrup Hovedgård - Kås, og udmeldelse af denne sammenslutning kan kun finde sted, når 2/3 af foreningens medlemmer vedtager dette på et medlemsmøde.

§ 2.
Foreningens formål er at varetage nuværende og fremtidige sommerhusejeres interesser i ovenstående udstykningsområde, det være sig både i forhandlinger med offentlige myndigheder og ved indbyrdes vedtagelser, som sikrer sommerhusejerne det rekreative formål, som en sommerhusbesiddelse indebærer.
Vedr. områdets udstrækning henvises til landinspektørrids, der er indhæftet i hovedeksemplaret af nærværende vedtægter, og ænsring heri kan kun ske efter aftale med tilstødende grundejerforeninger.

§ 3.
Foreningen formål søges løst gennem udøvelse af bl.a. følgende funktioner:

1) være oplysende og rådgivende overfor medlemmerne.
2) virke for at så mange af sommerhusejerne som muligt indmelder sig i foreningen, alt i det omfang der ikke påhviler disse obligatorisk pligt til medlemsskab.
3) at bringe de af foreningen trufne beslutninger til udførelse.
4) at opnå tilslutning til gennemførelse af alle i området ønskede foranstaltninger.
5) at fremkomme med forslag vedrørende spørgsmål, der også vedrører andre sommerhusområder og søge disse gennemført i forhandling med de andre grundejerforeninger.
6) drage omsorg for at der til enhverv tid foreligger en ajourført medlemsliste

§ 4.
Foreningens organisation består af medlemsmøde og bestyrelse.

§ 5.
Medlemsmødet er foreningens øverste myndighed i enhver henseende. Det ordinære medlemsmøde afholdes hvert år inden udgangen af april måned og iøvrigt så ofte, bestyrelsen finder det ønskeligt, eller begæring fremkommer fra 1/4 af foreningens medlemmer. Bestyrelsen skal indkalde til et sådant begæret medlemsmøde inden en måned efter begæringen er modtaget.


Dagsorden for det ordinære medlemsmøde er:

a) valg af dirigent
b) bestyrelsens beretning
c) fremlæggelse af regnsskab
d) drøftelse af indsendte forslag
e) valg til bestyrelse 
f) valg af revisor
g) fastlæggelse af årskontingent
h) eventuelt

Indkaldelse til såvel det ordinære som de ekstraordinære medlemsmøder sker ved mail eller almindeligt brev og med 14 dages varsel.
Alle afgørelser træffes ved almindelig flertalsbeslutning. Til ændring af vedtægter eller opløsning af foreningen kræves 2/3 af de afgivne stemmer.

§ 6.
Foreningen ledes af en bestyrelse på min. 3 medlemmer. Valg til bestyrelse sker for 2 år ad gangen, og for at bevare og sikre en vis kontinuitet vælges der i de lige årstal 2 og i de ulige årstal 1 medlemmer. 

Bestyrelsen konstituerer sig selv med formand, sekretær og kasserer. Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden.

Bestyrelsen afholder møder, så ofte som det anses som formålstjenligt.

Alle afgørelser træffes ved almindelig flertalsbeslutning

Foreningen tegnes af formanden og et bestyrelsesmedlem eller af 2 bestyrelsesmedlemmer i formandens forfald.

Ved køb og salg samt pantsætning eller iøvrigt ved optagelse af lån skal beslutning herom være godkendt på et medlemsmøde.

§ 7.
Til dækning af foreningens udgifter opkræves der et årligt kontingent, hvis størrelse, jfr. § 5. fastlægges på det årlige medlemsmøde.Ved manglende kontingentbetaling fra et medlem kan et rykkerbeløb opkræves udover kontingentet.

§ 8.
Der gives et referat fra de indkaldte generalforsamlinger eller andre indkaldte medlemsmøder.

§ 9.
Udmeldelse af foreningen kan ske i det omfang, medlemsskab ikke af myndighederne er gjort obligatorisk og kun mod, at den udmeldende indbetaler sin anpart af foreningens gældsforpligtelser. Udmeldelsen skal ske ved anbefalet brev til bestyrelsen og med et varsel på 6 måneder til en 1. januar.

§ 10.
Såfremt et medlem trods påkrav ikke betaler kontingent til foreningen, tilsidesætter trufne beslutninger eller iøvrigt handler til skade for foreningen, kan bestyrelsen træffe beslutning om, at han exkluderes. En exklusion kan indbringes til endelig afgørelse på etr medlemsmøde.
Exklusion fritager ikke et medlem for betaling af kontingent, restance, rykkergebyr eller andel i foreningens eventuelle gældsforpligtelser, og hvor exklusion sker overfor et medlem, hvis sommerhusgrund er obligatorisk forpligtet til medlemsskab, medfører exklusionen udelukkelse fra at deltage i foreningens møder.

§ 11.
Foreningen årsregnskab følger kalenderåret.


rev. april 2022
email: clemme1972@icloud.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net